wisseling-wacht-200x300

Nieuwsbrief november 2015

Beste lezer,

Welkom bij de nieuwsbrief van Zen in Zutphen. De vorige keer lieten we al doorschemeren dat er meer nieuws aan zat te komen. In deze nieuwsbrief weiden we daarover uit!


Wisseling van de wacht

Na 6 jaar Zen in Zutphen georganiseerd te hebben, dragen wij, Hanneke en Ronald, het stokje over. We hebben de organisatie al die tijd met liefde en plezier gedaan, maar we gaan verhuizen naar Apeldoorn. We willen graag daar gaan starten met Zen in Apeldoorn.

De afgelopen maanden zijn we achter de schermen bezig geweest om Zen in Zutphen over te dragen en we zijn dan ook blij dat Agnes Brinke, bijgestaan door haar partner Cees Korte, beide zeer geregelde bezoekers van Zen in Zutphen, het stokje willen overnemen!

Concreet betekent dit dat Agnes en Cees vanaf januari 2016 de organisatie gaan doen. Ze willen rustig aan beginnen, vandaar dat Zen in Zutphen in ieder geval de eerste helft van 2016 één keer per maand zal zijn. Er is weer gekozen voor de woensdagavonden, waarbij Ton ook aanwezig kan zijn om een toespraak te houden.

De live-uitzendingen zullen stoppen m.i.v. januari 2016. Daarbij is het de intentie dat Zen in Zutphen en Zen in Apeldoorn een aantal praktische zaken samen gaan doen. Te denken valt aan deze nieuwsbrief, een gezamenlijke website en het samen organiseren van Zen-dagen.
We gaan zien hoe e.e.a. in 2016 gaat lopen, maar hebben er alle vertrouwen in.

Wij danken iedereen voor de hulp, steun en het vertrouwen van de afgelopen zes jaar en hopen dat u Agnes en Cees datzelfde vertrouwen wilt geven. We wensen Agnes en Cees veel succes en plezier!

Hanneke en Ronald de Caluwé


ZenZaterdag in Zutphen, 14 november

Dogen

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de ZenZaterdag van 14 november.

Het onderwerp van de lezing van Tamara (Tammy) Myoho Gabrysch, zenleraar uit de Kanzeon sangha, die in het (goed te volgen!) Engels zal zijn (en anders is ad hoc vertaling beschikbaar), is “Dogen Zenji’s Instructies voor de kok, een beroemde zen-tekst.

Zoals zenmeester Bernie Glassman zei: “Een van de mooiste metaforen voor het leven is datgene wat er in de keuken gebeurt.”

Over hoe het alledaagse bijzonder kan worden.

De inschrijving is open; u bent van harte welkom, ook als u minder draagkrachtig bent!


Data Zenavonden in Zutphen

Dit najaar zijn nog de volgende data gepland:

  • 12 en 26 november (26 november geen live uitzending)
  • zaterdag 14 november: ZAZENZATERDAG in Zutphen (zie hierboven)
  • 10 december (laatste keer van dit jaar; ook de laatste live uitzending…)

Voor de eerste helft van 2016 staan de volgende WOENSDAGAVONDEN gepland:

  • 13 januari
  • 10 februari
  • 9 maart
  • 20 april
  • 18 mei
  • 15 juni

De avonden beginnen steeds om 20 uur.
Voor de retraites van Maha Karuna Ch’an verwijzen we u naar deze pagina.

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Volg dit blog

Ontvang ieder nieuw bericht direct in je mailbox.