val-sinestra

Nieuwsbrief december 2013

Beste lezer,

Welkom bij de nieuwsbrief van Zen in Zutphen, de laatste van 2013.
Woensdag 11 december is de laatste Zen-bijeenkomst in Zutphen van 2013. Rond de feestdagen komen we niet bij elkaar. Woensdag 15 januari starten we voor het eerst in 2014!

In deze nieuwsbrief hebben we, naast een overzicht van alle data, sesshin-nieuws en willen we een mooie Kerst-uitvoering in (o.a.) Zutphen onder de aandacht brengen.

U kunt uw gegevens (naam en email) voor deze nieuwsbrief zelf aanpassen via deze pagina.

Veel leesplezier en tot binnenkort!


Zen in Zutphen data voorjaar 2014

De bijeenkomsten in Zutphen zijn in eerste helft van 2014 op de volgende data:

  • 15 en 29 januari
  • 12 en 26 februari
  • 12 maart
  • zaterdag 15 maart: ZenZaterdag (Gastspreker: Edel Maex, nadere info volgt.)
  • 26 maart
  • 9 en 23 april
  • 7 en 21 mei
  • 11 en 25 juni

We zullen alle woensdagavondbijeenkomsten ook live uitzenden via internet, zodat ook degenen die niet naar Zutphen kunnen komen, naar de toespraak van Ton kunnen luisteren.

O! En alvast om te noteren: zaterdag 27 september is de najaars-ZenZaterdag. Dan is Irène Kaigetsu Bakker sensei onze gastspreekster!

Voor de retraites van Maha Karuna Ch’an verwijzen we u naar deze pagina. De retraites zijn al vol tot aan juli 2014.


Sesshin in Val Sinestra (Ch)

val-sinestraJa, u leest het goed. Naast de reeds geplande retraites in Steyl, is er in 2014 een extra retraite in Val Sinestra in Zwitserland, en wel van 31 augustus tot 9 september.

Omdat we in een prachtige omgeving zitten, is het dagprogramma aangepast. Zo is er overdag tijd om (in stilte) te wandelen door de bergen, en is de toespraak van Ton ’s avonds.

Alle info en het inschrijfformulier kunt u op deze pagina vinden.


Kerst op het ’s Gravenhof in Zutphen

Zutphen krijgt zijn eigen kerstspektakel. Op vrijdagavond 20 december wordt een theaterstuk a la The Passion (maar dan over het kerstverhaal) gepresenteerd op het ’s Gravenhof. Gezamenlijk met Doetinchem en Apeldoorn hebben de landelijke en plaatselijke Protestantse kerken dit stuk ontwikkeld.

Dit openluchtevenement begint om 19.00 uur op het ’s Gravenhof voor de Walburgiskerk. Het zal een eigentijdse vertolking van het kerstverhaal worden met koorzang en muziek afgewisseld door korte theater-scenes. Nederlandse hits zijn leidraad voor het oude kerstverhaal.

Marleen de Pater zal tussendoor vertellingen doen en het evangelie lezen. Als afsluiting zal het Leger des Heils diverse kerstliederen zingen begeleid door hun eigen brassband. Komt allen dit zien en horen. Het wordt een geweldige avond.

Kijk ook op www.kerstopdemarkt.nl

Unieke samenwerking
Toen de Protestantse Gemeente Zutphen mee wilde liften met een door de landelijke PKN (Protestantse Kerk Nederland) georganiseerd theater spektakel leek het dat er een groot probleem op hen afkwam.

De organisatoren van de kerstmarkt in Zutphen bleken al een vergunning van de gemeente op en rond de 20e december te hebben. De dag waarop men het kerst spektakel wilde organiseren. In goed overleg is besloten, ook samen met gemeente Zutphen, dat de Protestantse Gemeente Zutphen mee kon liften voor die ene avond op de vergunning van de kerstmarkt. 

De Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten werkt ook mee aan dit project.

Op deze manier geven de burgers in Zutphen en omgeving elkaar een groot cadeau.

kerst-gravenhof


Rest ons voor nu om u alvast goede feestdagen toe te wensen en een heel voorspoedig 2014. Graag tot ziens op onze avonden!


 

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Volg dit blog

Ontvang ieder nieuw bericht direct in je mailbox.