De eerste LIVE toespraak van Ton.

Op het moment van het verschijnen van dit bericht, 16 januari 2012 om 20 uur, start de eerste live-stream van een Zen-bijeenkomst in Zutphen. Spannend!

Op onze vraag naar belangstelling en bereidwilligheid tot donatie kwamen ruim 80 positieve reacties. Op basis hiervan hebben we besloten om toegang voor 100 computers aan te schaffen. Afgelopen weekend hebben we een Zutphense nieuwsbrief verstuurd aan 388 personen én heeft mede-webmaster Jo Ampe een nieuwsbrief verstuurd naar het voltallige Maha Karuna Ch’an adressenbestand van 1322 personen om e.e.a. bekend te maken.

Als gevolg hiervan hadden we op zondag op deze site een recordaantal bezoekers van 518!!

Nu zullen ongetwijfeld al die mensen niet vanavond willen of kunnen luisteren, maar het kán dus zijn dat u geen verbinding kunt maken wanneer er al 100 luisteraars zijn. Lees ook deze pagina.

Vriendelijke vraag om hieronder een reactie te geven:

 • Had u verbinding:
  • Hoe heeft u de geluidskwaliteit ervaren?
  • Maak hierin graag een onderscheid tussen gong en spraak.
 • Had u geen verbinding en bent u wél van plan vaker te luisteren? Geef dit dan duidelijk aan. Hoe beter we de belangstelling kunnen inschatten, hoe beter we kunnen afstemmen en voorbereiden.

Morgen kunt u de toespraak beluisteren via deze pagina.

Alvast dank voor de respons!

 

Naschrift 17 januari:

Ton's eerste keer Live op internet!Poeh! Alles is goed gegaan, zie ook de reacties hieronder, waarvoor dank!

Even wat statistieken: er waren zo’n 22 luisteraars die de hele avond hebben meegedaan. Tijdens de toespraak van Ton waren er 61 toehoorders. Beter gezegd: 61 aangesloten computers, waarvan ca. 15 uit België. We weten (zie ook hieronder) dat er soms meerdere luisteraars per computer waren.

Dit gevoegd bij de 35 bezoekers van de bijeenkomst, betekent dat er minimaal 96 mensen de toespraak gehoord hebben.
Overigens is de website op 16 januari door 847 mensen bezocht, ook een record!

Een bijzonder gevoel, te weten dat er in het hele land en in België mensen mee-mediteren…
30 januari is de volgende keer!

 

, , , ,

16 reacties op De eerste LIVE toespraak van Ton.

 1. Schippers 16 januari 2013 op 22:50 #

  Fantastisch wat jullie gerealiseerd hebben. Je kunt nu wereldwijd meedoen en luisteren. Zowel de gong als de toespraak was goed en duidelijk te horen. Je voelt je verbonden. Dat is met het achteraf beluisteren van de toespraak minder.
  Ik heb alleen de icoon van Media Player hoeven in te drukken en alles werkte gelijk.Media Player werd opgestart en de verbinding werd gelijk geregeld. Zelfs al ongeveer een half uur van te voren.
  Hartelijk bedankt. We gaan dit vaker meemaken.

  John en Sienie Schippers
  Haarlem

 2. Annemarie 16 januari 2013 op 22:51 #

  Ik vond de geluidskwaliteit prima. Die van het spreken al helemaal, die van de gong misschien iets minder. Voor mij voor herhaling vatbaar.Bedankt!

 3. Karen Dawson 16 januari 2013 op 23:37 #

  Zojuist via internet de bijeenkomst in Zutphen bijgewoond. De ontvangst was prima. Ik vond het fantastisch er op deze manier bij te kunnen zijn. Ik ga zeker vaker meedoen op afstand. Ik ga voor deze deelname € 5 aan jullie overmaken als tegemoetkoming in de kosten. Ik hoop dat dat voldoende is want ik heb geen idee hoeveel het kost.
  Dus: DANK!!

 4. Gerben 16 januari 2013 op 23:38 #

  Heel goede stream. Alles was goed en duidelijk te horen, geen haperingen.
  Ik vraag me alleen af of dit ook is opgenomen, want ik zou het graag nog eens terug willen horen. Was zeker de moeite waard om dit ook live te volgen! Dus zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor het uitzenden.

 5. Elsbeth Wolf 16 januari 2013 op 23:40 #

  Het was fantastisch om met jullie mee te zitten en te luisteren naar de toespraak van Ton. (Het is denk ik dezelfde Maas die ‘stenen hebben pijn’ geschreven?)
  We zaten vanavond samen, Marja en ik, en beiden hadden we het gevoel alsof we er bij waren, een enorm gevoel van verbondenheid met jullie als groep en met de andere ‘meezitters’. We hebben alles meegedaan: zitten, kinhin, luisteren naar de toespraak, kinhin, thee en zitten. Het gaf een gevoel van grote intimiteit en nabijheid.

  De geluidskwaliteit was goed. Helder en duidelijk. De gong was goed te horen, de stemmen waren goed te horen, die van Ton beter dan van Ronald, vermoedelijk verder weg van de luidspreker.
  Ga zo door, want het is een mooie ervaring om in een keten van mensen overal op allerlei plekken te zitten. Volgende keer zijn we weer van de partij!
  Bedankt en hartelijke groet, Elsbeth, ook namens Marja

 6. Anita 17 januari 2013 op 12:07 #

  De geluidskwaliteit was prima. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Het is fijn om op deze manier toch het gevoel te hebben in een groep te mediteren.

 7. Theo ter Beek 17 januari 2013 op 12:57 #

  Ik heb gisteren direct na uitzending een reactie gestuurd op jullie eerste live-uitzending.
  Ik betwijfel of die is overgekomen.Kunnen jullie dat bevestigen?
  hartelijke groet
  Theo

 8. Ronald 17 januari 2013 op 13:46 #

  Dank voor de positieve reacties!

  @Theo ter Beek: Jazeker is je reactie binnen, je hebt alleen gereageerd op een ander bericht, namelijk: http://www.zeninzutphen.nl/tons-toespraak-live-horen-dat-kan/ Dááronder vind je je reactie… Dank je!!

  @Karen Dawson: we zijn blij met iedere gift! We gaan ervan uit dat eenieder doet wat hij kan, zoals in de gelofte staat “ieder volgens de eigen roeping in het leven”…

  @Gerben: ja, de opgenomen versie staat inmiddels online

  Op 30 januari weer een bijeenkomst en uitzending!

  Hartelijke groet,
  Ronald en Hanneke

 9. Berna Vissers 17 januari 2013 op 17:09 #

  Kreeg gisterenavond om 20.00 en 20.30 helaas geen verbinding. Nu kon ik een deel van de toespraak horen. Na een minuut of 5 begon hij iedere keer opnieuw.
  Ik wil graag regelmatig gaan luisteren op de zenavonden.
  Een heel mooi initiatief. Succes ermee!

 10. WebZenz 17 januari 2013 op 17:11 #

  Dag Berna, luisterde je met een computer, smartphone of tablet?
  Welke speler probeerde je en heb je een andere geprobeerd?
  Hopelijk lukt het je 30 januari wel. Laat even weten svp.

 11. Verena Post 17 januari 2013 op 20:26 #

  Ook meegedaan gisteren, alles wat zeer goed te horen. Fijn om zo mee te kunnen doen.
  en ook al zie je de anderen niet, toch voel je wel een verbintenis. Anders als in je eentje mediteren, terwijl meditatie toch solitair is. En een goede, heldere toespraak van Ton.

 12. An 17 januari 2013 op 20:47 #

  Gisteravond ben ik via internet verbonden geweest met jullie meditatiegroep. Dit was voor mij de eerste keer in enkele jaren dat ik weer met een groep mediteerde.
  Ook al zit je alleen in je huiskamer, toch heb je het gevoel niet alleen te zijn. Ik vond het bijzonder en heel prettig dat ik op deze manier mee kon doen.

  Door een lichamelijke beperking is het voor mij vaak niet mogelijk om deel te nemen aan de meditatiesessies, maar op deze manier ging er voor mij een deur open. Het is misschien best lastig om een toespraak te geven voor een groter publiek, die je bovendien ook nog eens niet ziet, maar ik ben er enorm blij mee, dat dit nu mogelijk is!

  De toespraak heeft me enorm geraakt en me een zetje in de goede richting gegeven. Hartelijk dank daarvoor. Ik hoop nog vaak aanwezig te kunnen zijn op afstand.

  • WebZenz 17 januari 2013 op 21:50 #

   Dank je An, dat is nou precies waarom we dit gestart zijn!

 13. Berna Vissers 17 januari 2013 op 21:45 #

  Luisterde gisteren en vandaag vanaf de i-pad. Gisteren ook via mijn computer geprobeerd en kreeg daar ook geen live-verbinding. Ik probeer het volgende keer opnieuw!

  • WebZenz 17 januari 2013 op 21:49 #

   OK Berna, ik hoop dat het dan goed gaat.
   Je bent tot dusver de enige met pech. Jammer…

 14. carolien bekker 30 januari 2013 op 22:43 #

  dag allemaal
  wat bijzonder, om met jullie en andere mensen in hun huizen samen te zitten!
  het geeft een gevoel van verbondenheid in een heel grote ruimte……….doet me denken aan het ” Web van Indhra waar niemand uit kan vallen”, waar Ton het wel over heeft. Het is Open, we zijn verbonden! Heel mooi, dank je wel!
  hartelijke groet oet Grunn’n
  Carolien

Geef een reactie

Volg dit blog

Ontvang ieder nieuw bericht direct in je mailbox.