Boekpresentatie 16 juli

Het boeddhisme is tegenwoordig zeer populair. In vrijwel iedere stad is tegenwoordig een Dharma centrum te vinden en velen zoeken inmiddels een dagelijks moment van bezinning door midddel van boeddhistische meditatie. Speciaal voor de 29e mystieke week georganiseerd door het TBI (Titus Brandsma Instituut) stelde Paul van der Velde het boek ‘Dromen van een witte olifant, in navolging van de Boeddha’ samen.

In dit boek staan de weg van de Boeddha en de navolging daarvan centraal. Het boek bestaat uit drie delen – allereerst wordt de voorgeschiedenis behandeld van de wereld voor de komst van de Boeddha, het leven van de Boeddha zelf vormt het tweede gedeelte, en de vele manieren van het volgen van de boeddhistische weg als de Boeddha zelf eenmaal is verdwenen uit de wereld vormen het derde deel.

Paul van der Velde studeerde Indiase talen en culturen in Utrecht en Leiden. Sinds 1996 doceert hij hindoeïsme en boeddhisme aan de Radboud universiteit van Nijmegen; sinds kort als hoogleraar.

Vrijdagavond 16 juli vindt om 18.00u de presentatie van ‘Dromen van een witte olifant’ plaats in boekhandel Roelants [in Lux]. Komt u luisteren en een glaasje wijn drinken? Meldt u s.v.p. aan via roelants@roelants.com .

Geen gelegenheid om te gaan maar u wilt wel het boek ontvangen? Ga dan hierheen.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Volg dit blog

Ontvang ieder nieuw bericht direct in je mailbox.